Mensen motiveren. Voor leerkrachten, zorgverleners, docenten is het motiveren van cliënten of leerlingen een belangrijk onderdeel van hun dagelijks werk. Als begeleider, leerkracht of therapeut stimuleer je cliënten en leerlingen om actief deel te nemen aan de therapie of school, je motiveert ze om thuis te oefenen, om dat wat ze leren in de praktijk toe te passen.

Maar soms loop je vast.

Motiveren is hard werken.

Regelmatig hoor ik collega’s die cliënten hebben die moeilijk te motiveren zijn. Die weerstand ervaren bij oefenen en regelmatig excuses hebben om het huiswerk niet te maken. Deze cliënten moeten gemotiveerd worden, maar motiveren voelt soms dan aan als sleuren en trekken, terwijl hun cliënt niet in beweging lijkt te komen. Het kost energie.


In dit webinar gaat het over motiveren bij verandering. 
Hoe je iemand die niet gemotiveerd is, toch kunt prikkelen...

Wat je ontdekt tijdens dit webinar: 

  • Wat is motivatie
  • Hoe raakt iemand gemotiveerd
  • Wat zijn verschillende vormen van motivatie
  • Wat werkt om iemand te motiveren
  • Hoe leg je de verantwoordelijkheid bij de ander
  • Hoe zit het met je eigen motivatie
  • Hoe pas je je communicatie aan bij iemand die vermijdend is

Iemand motiveren heeft als doel om gedragsverandering bij cliënten op gang te brengen. En mensen komen in actie als ze een doel voor ogen hebben. Een doel dat voorziet in een bepaalde behoefte. Je mensen motiveren betekent dus dat je ze beweegredenen geeft om een bepaald doel te bereiken dat voorziet in hun behoefte. Het werkt echter veel beter als mensen hun eigen beweegredenen hebben. De juiste manier van communiceren is dan van belang.

Voor wie

Dit webinar is voor logopedisten, zorgverleners, therapeuten en professionals die meer willen weten over het motiveren van een cliënt of leerling.

Geef je nu op, en ontdek van alles over het fenomeen motiveren!

Praktische info

€ 32,- incl. BTW.

Maandagavond 22 maart 2022

19:15 - 21:15

Online via Zoom

Door je aan te melden ga je akkoord met de algemene voorwaarden.