Éen-daagse training "Een duik in de leerkuil"

In 1 dag of 3 avonden online alle ins en outs rondom het materiaal van "Een duik in de leerkuil". 

Zo kun je zelf nóg beter het spel gebruiken, ouders uitleg geven, leerkrachten/collega's ondersteunen en je eigen leerkuil ontdekken!

Een duik in de leerkuil

De training

Wil je zelf workshops geven over de leerkuil aan kindprofessionals zoals kindercoaches- of therapeuten, kinderpsychologen, pedagogen, gezinswerkers, leerkrachten en medewerkers van zorginstellingen?

Wil je dat op een weloverwogen manier doen? Met de juiste achtergronden en insteek zoals ik het spel heb bedoeld? Onderbouwd met de materie rondom de leeruitdaging? En wil je graag uitdagende werkvormen om in te zetten tijdens je trainingen? Dan is het eerlijk gezegd de moeite waard om eerst de officiële training van “Een duik in de leerkuil” bij mij te volgen.

Dat is de officiële "Duik in de leerkuil" licentietraining van een dag fysiek of 3 avonden online.

De theorie achter de leerkuil, zelf door de leerkuil, mooie werkvormen en nog meer in 1 dag of 3 avonden online.

Een duik in de leerkuil

Ik zorg voor mega-inspiratie zodat jij straks met activerende en rakende werkvormen jouw leerlingen vol kunt stoppen met kennis en spelvormen.

Het staat iedereen vrij om uitleg van “Een duik in de leerkuil” aan ouders en kinderen te geven. Trainingen aan kindprofessionals laat ik expliciet over aan onze licentietrainers. Dan weet ik zeker dat mijn zorgvuldig ontwikkelde spel zo stevig en mooi mogelijk gebruikt wordt in Nederland en België.

Op deze speciale dag leer je:

  • De achtergrond van de leerkuil
  • Waarom door de leerkuil gaan zo belangrijk is
  • Zelf door de leerkuil te gaan
  • Werkvormen die het leren uitdagen
  • Hoe je de leerkuil in zet
  • Hoe je de leerkuil in zet met andere materialen
  • Extra verdieping op de leerkuil
  • de manier die bij jou past om de leerkuil in te zetten
  • En krijg je een certificaat als licentietrainer van "Een duik in de leerkuil"

Deze ééndaagse kost €279,00 fysiek en online ( 3 avonden) inclusief poster, raamstickers, werkbladen en poppetjes. De online versie is verdeeld over 3 avonden en heeft dezelfde inhoud als de ééndaagse.

Tessa is echt een topper! Heeft kennis waar ze over praat en gaat rustig met je het spel door. Daarnaast geeft ze veel nuttige en extra tips om je met een sterkt gevoel het spel te laten toepassen. Het is doen en ervaren, maar de eerste stap is gemaakt en nu de ervaring opdoen door kilometers te maken. Bedankt voor de geweldige groep waarvan ik heb mogen leren en bedankt Tessa voor een geweldige drie leerzame avonden.

T- Leerkracht, 

Laat je inspireren

Samen met mij als trainer en andere cursisten ga je aan de slag met de leerkuil. De hele dag laten onderdompelen in de materie, ervaringen, inzichten en adviezen met elkaar delen. Zo raak je vertrouwd met de leeruitdaging en kun je het ouders en collega's overbrengen.

Een duik in de leerkuil


Je leert hoe je de leerkuil individueel in kunt zetten maar ook hoe je het in het onderwijs kunt implementeren. Dat vraagt namelijk toch even andere stappen dan wanneer je het individueel gebruikt.

Je kunt de training alleen volgen als je het spel al in je bezit hebt.

Tijdens de NLP kindercoach opleiding ben ik met behulp van het 'een duik in de leerkuil' spel zelf een al langdurig in mijzelf aanwezige leerkuil aangegaan. En met succes! Inmiddels heb ik heel wat stappen gezet richting mijn doel: het starten van mijn eigen kindercoach paktijk.

Uiteraard heb ik het spel nu ook in mijn bezit en heb ik al een aantal kinderen laten ervaren met het leerkuilspel hoe leren voelt. Het kriebelt, het voelt soms niet fijn... 'Oh? Is dat leren, juf?'

De kinderen identificeren zichzelf direct met de bij het spel behorende poppetjes, waardoor de leerkuil snel doorzien en doorvoeld wordt. Ook gaat het spel uit van het mogen gebruiken van hulpbronnen en de in kinderen aanwezige hulpbronnen. Wauw, dank je Tessa! Dit spel geeft kinderen veel inzicht in het eigen leerproces en zet het terug in hun kracht! DANK!!

Chantal- Leerkracht en kindercoach

Afgelopen maand heb ik de online training ‘Een duik in de leerkuil’ gevolgd bij Tessa Trainingen. Tessa is een prettige trainer, vol met verhalen uit de praktijk maar ook iemand die veel ruimte geeft voor de verhalen van de deelnemers. De groep was niet te groot en dat zorgde ervoor dat we genoeg interactie konden hebben. Na elke training had ik nieuwe inspiratie en zin om het spel te gebruiken in mijn groepen. Mijn leerlingen reageerden allemaal heel enthousiast op het spel en waren bijna ongeduldig om met mij in gesprek te gaan. Het is fantastisch te zien en te horen hoe leerlingen woorden en beelden kunnen geven aan hun gedachten en gevoelens. Ze krijgen inzicht in hun leerproces, hun helpende en niet-helpende gedachten en weten hun kwaliteiten en gereedschappen te benoemen. Deze laatste zin geldt ook voor mezelf, want ook volwassenen kunnen met dit materiaal werken!

Christa Reudink- Leerkracht, Specialist Excellent Talent en Hoogbegaafdheid PO

Aanvullend materiaal

Tijdens het werken met het materiaal is er nieuw materiaal ontwikkeld. Dit materiaal ontvang je tijdens de fysieke dag en wanneer je besluit het online te doen, dan stuur ik het van te voren op. Ook online kun je dan aan de slag met het materiaal.

Er zijn nu echte leerkuil poppetjes.

Er zijn statische raamstickers.

En er is een poster.

Praktische informatie training

€ 279,-
De kosten voor de training zijn inclusief aanvullend  materiaal, koffie/thee, eenvoudige lunch en vrij van BTW.

De training wordt gegeven op 2 verschillende data en plaatsen in Juni
- Zaterdag 29 juni in Franeker. Deze training wordt gegeven door Tessa Haitsma

- Vrijdag 20 september in Franeker. Deze training wordt gegeven door Tessa Haitsma

09:30 - 16:30 

Franeker - gegeven door Tessa

Maximaal aantal deelnemers: 12

€ 279,-
De kosten voor de training zijn inclusief aanvullend  materiaal zoals de poppetjes, stickers en poster en vrij van BTW en heeft dezelfde inhoud als de fysieke training.

Online training 11, 18 en 25 september 2024

19.15 - 21.30

Online

Maximaal aantal deelnemers: 12