Stress verminderen met NLP

Stress verminderen is momenteel een wens van veel mensen. Stress is namelijk een onvermijdelijk onderdeel van de maatschappij waar we nu in leven. Werkdruk, gezinsverantwoordelijkheden en de constante stroom van informatie kunnen ons enorm overweldigen. In deze blog bespreken we hoe NLP kan bijdrage bij het beheersen van stressvolle situaties.

Stress verminderen

Godzijdank zijn er een hoop manieren om deze ‘slechte stress’ aanzienlijk te verminderen en NLP kan hier heel goed bij helpen!

Bewustwording van gedachten

Een van de fundamenten van NLP is bewustwording. Je staat letterlijk even stil en observeert je gedachten. Door bewust te worden van je gedachten en de invloed ervan op je emoties, kun je stressvolle denkpatronen herkennen en doorbreken.

Herprogrammering

NLP biedt technieken om negatieve gedachtepatronen te her programmeren. Met behulp van visualisatie en affirmaties kun je jouw brein trainen om positievere en kalmerende gedachten te genereren.

Ankeren

Een krachtige techniek binnen NLP is het creëren van een ‘anker’ voor rust. Dit houdt in dat je een specifieke handeling of gedachte koppelt aan een rustige staat. Op momenten van stress kun je dit anker activeren en snel een kalmerende gemoedstoestand bereiken.

Taalkracht

De taal die we gebruiken, beïnvloedt onze emoties. Met NLP leer je bewust om te gaan met taal, zowel intern als extern. positieve en oplossingsgerichte taal kan helpen stress te verminderen en een positieve mindset te bevorderen.

Mindfulness en NLP

NLP en mindfulness vullen elkaar mooi aan. Het bewust zijn van het huidige moment, gecombineerd met de controle over gedachten, biedt een krachtige aanpak om stress te beheersen en innerlijke rust te krijgen.

Wist je dat stress al verminderd kan worden door simpel weg je hoofd op te ruimen? Door je hoofd op te ruimen, hoef je niet telkens meer aan 10 dingen tegelijk te denken. Hierdoor ervaar je meer rust en minder stress. Wil je hier graag wat hulp bij? Momenteel is er een legendarische korting op de de online cursus “Mijn opgeruimde hoofd” ! Schaf hem snel aan en start vandaag nog met het verminderen van jouw stress!

Volg je mij al op Instagram en LinkedIn?


Wellicht ook interessant voor jou

Hoe humor je kan helpen

Hoe humor je kan helpen