Durf jij de STAP te nemen? Sinds 1 maart 2022 kan iedereen het STAP-budget van €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met dit budget kunnen zowel werkzoekenden als werkenden een opleiding of training na keuze volgen bij een erkende STAP-opleider om zo je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Zet het STAP-budget in voor jouw NLP opleiding

Wil jij het STAP-budget inzetten om je verder te ontwikkelen? Dan hebben wij goed nieuws. Tessa Trainingen is namelijk vanaf 02-08-2022 een erkend STAP-opleider. Dat betekent dat je het STAP-budget van €1.000,- voor al onze opleidingen en trainingen kunt inzetten.

Voorwaarden van het STAP-budget

Zowel werkzoekenden als werkenden kunnen het STAP-budget aanvragen. Om het budget te krijgen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent achttien jaar of ouder en hebt de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt;
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk;
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen;
  • Je ontvangt op het moment van aanvragen geen andere financiering voor onderwijs zoals studiefinanciering, lerarenbeurs etc.;
  • Je start minimaal vier weken na het indienen van je aanvraag je opleiding en maximaal drie maanden na het aflopen van de aanvraagtermijn.

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

Stap 1: Je schrijft je in voor een opleiding of training naar keuze die na 1 september begint (voor overige inschrijvingen, kijk je naar het tijdvak van aanvraag STAP-budget) waarvoor je het STAP-budget wilt inzetten. Het duurt namelijk ongeveer 4 weken voordat je aanvraag is goedgekeurd.

Stap 2: Van de opleider ontvang je een STAP-aanmeldbewijs. Met dit bewijs meld je je aan bij het UWV STAP-portaal. Je ontvangt het STAP-budget als je binnen het tijdvak bent aangemeld, als er nog budget over is en als je aan de bovengenoemde voorwaarden voldoet.

Stap 3: Binnen een aantal weken ontvang je het STAP-bewijs van het UWV en zij maken het STAP-budget rechtstreeks over aan de opleider.


Tijdvakken                                       Budget Start opleiding

28 februari t/m 30 april 2023     

1 mei t/m 2 juli 2023

3 juli t/m 3 september 2023

4 september t/m 31 oktober 2023

1 november t/m 31 december 2023


Welke trainingen en opleidingen komen in aanmerking?

Bijna al onze opleidingen en trainingen komen in aanmerking voor het STAP-budget. Je kunt het STAP-budget niet inzetten voor webinars en coachtrajecten.

Waar kun je het aanvragen?

Je kunt het STAP-budget aanvragen via het STAP-portaal van het UWV. Daar kun je tevens kijken of je in aanmerking komt en hoeveel budget er nog over is. Weet dat er een beperkt budget is per tijdvak en dat de aanvragen zeer snel gaan.

Om je hierbij nog een beetje te helpen kun je hier kijken hoe het aanmeldproces bij het UWV gaat.

Meer weten?

Heb je vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via: 06-57555702 of stuur een info@tessa-trainingen.nl.