De NLP practitioner opleiding

Een NLP opleiding…
Wat is het aanbod en wat leer je allemaal met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)? Lees deze pagina aandachtig door, want hier krijg je alle informatie over de NLP opleiding bij Tessa Trainingen.


De NLP Practitioner Opleiding is de basisopleiding voor NLP

De NLP Practitioner opleiding is je eerste echte stap in je reis met NLP. Deze basisopleiding wordt op talloze plekken in Nederland gegeven. Nu ook in Friesland bij een kleinschalig en persoonlijk instituut.


Wat zijn doelen, uitdagingen en problemen die je met NLP op kunt lossen?

 • Misschien herken je wel dat je spanning ervaart bij jezelf of andere mensen.
 • Of misschien heb je de wens om eindelijk eens die onderneming te starten, maar je schuift het voor je uit.
 • Of wellicht kan je persoonlijkheid nog wat zelfverzekerdheid gebruiken.


Dit is zomaar een greep uit wat je allemaal kunt aanpakken met NLP. Het is dus erg praktisch: heel specifiek gedrag dat je wil veranderen, of een heel specifiek doel dat je wil bereiken, zoals het opzetten van je eigen coachpraktijk. Neuro Linguïstisch Programmeren geeft je de ‘hoe’, dus de exacte stappen die je kunt nemen om deze dingen te bereiken.

En die doelen bereiken, dat lukt je dankzij NLP. Deze zeer interessante werkvorm leer je het beste in een cursus of opleiding. Zo’n prachtige techniek verdient het om uitvoerig bestudeerd te worden met gelijkgezinde mensen die er vol voor gaan om zichzelf en anderen te veranderen. Met de NLP opleidingen die je volgt bij Tessa Trainingen, krijg je precies dat voor elkaar. Aan het eind wordt je internationaal gecertificeerd NLP-er waarmee je mensen gaat helpen met jouw nieuwe vaardigheden.

Je wordt een echte coach voor jezelf en voor anderen, die krachtig met het onderbewuste kan communiceren, moeiteloos met metaforen en indirecte suggesties kan werken, doelen kan stellen en bereiken én een anker van rust, veiligheid en verandering kan zijn voor zijn of haar cliënten. Daarnaast worden NLP-vaardigheden steeds meer gevraagd door werkgevers, dus ook op je werk kun je een grote impact op de sfeer, motivatie of de winst hebben met deze methodiek.

NLP Practitioner opleiding – De basisopleiding om alle fundamentele technieken en theorieën te beheersen

De Practitioner opleiding is je eerste echte stap in je reis met NLP. Communiceer effectiever met anderen om te verkopen, leiden, managen, veranderen, onderhandelen en inspireren… Neuro Linguïstisch Programmeren is namelijk de meest krachtige verzameling technieken en kennis die je op gaat doen, met het doel om belangrijke, snelle en blijvende veranderingen te maken in je leven. In de Practitioner opleiding leer je dit, waarna je een gecertificeerde coach kunt worden. Hiermee leer je de vaardigheden om anderen en jezelf te motiveren, coachen en te ondersteunen bij hun groei en genezing.

Hoeveel dagen is de NLP Practitioner Opleiding?

De opleiding bevat 18 trainingsdagen. Gecertificeerd worden is belangrijk, maar het gaat echt om de vaardigheden die je zal opdoen. Die zullen ervoor zorgen dat je NLP volledig integreert. Daarom zijn het deze 18 trainingsdagen.

Wat ga ik allemaal leren in de Practitioner Opleiding?

 • Je ontwikkelt meer begrip voor jezelf en anderen.
 • Rapport: je communiceert krachtig met anderen en jezelf. Je maakt snel en diep contact en je schept vertrouwen.
 • Je maakt een verbinding met iedereen, zelfs met mensen die je niet kent.
 • Leiding en interactie: onbewuste invloed in communicatie.
 • Je kunt (innerlijke) conflicten oplossen.
 • Hypnotisch taalgebruik: Gebruik (lichaams)taal om anderen positief te beïnvloeden.
 • Het Milton Model: praat op een hypnotiserende, betoverende manier.
 • Een groeiend bewustzijn, onder andere door zintuiglijke scherpzinnigheid. Nog beter zien, horen en voelen.
 • Ankeren: op commando hulpbronnen en emoties oproepen in jezelf en anderen.
 • Empathie en inlevingsvermogen: herken en speel in op gedachten en emoties bij anderen.
 • Flexibiliteit: laat je eigen referentiekader los en stap die van een ander binnen. Gebruik de ander zijn taal, woorden, overtuigingen, houding, argumenten etc. om alles te bereiken. Degene met de meeste flexibiliteit in een situatie of systeem wint en heeft de meeste controle.
 • Gebruik het Metamodel om manipulatieve mensen te ontmantelen.
 • Het Metamodel is de remedie voor ruis in de communicatie: generalisaties, vervormingen en weglatingen.
 • Scherpe vragen stellen waarmee je iemands wereldmodel op de kop zet.
 • Herkaderen. Hiermee kun je humor, verrassingen en genezingen creëren. Je zou het ook omdenken of ‘out of the box’ -denken kunnen noemen.
 • Overtuigingen veranderen en voordelige overtuigingen installeren.
 • Doelgerichter worden: doelen stellen en resultaat behalen.
 • Gewoontegedrag veranderen, zoals bijvoorbeeld uitstelgedrag.
 • Kalibratie van verbaal en non-verbaal gedrag. Dit onthult wat er echt gaande is in de persoon waarmee je communiceert.
 • Metaforen gebruiken, waarmee je boodschappen en motivaties krachtig uit kunt drukken en het onbewuste effectief een gewenste richting op kan sturen.
 • Alle eigenschappen die je wilt, leer je oproepen. Bijvoorbeeld zelfverzekerdheid, beheersing, assertiviteit etc.
 • Persoonlijke congruentie: wat je denkt, voelt en doet aan elkaar laten aansluiten. Hierdoor spreek je en gedraag je je met authenticiteit.
 • Beter keuzes maken.
 • Controle over je emoties.
 • Om kunnen gaan met angsten en tal van andere klachten zijn op te lossen.

Nog even in een overzicht welke technieken je leert: ga naar deze pagina.

Waar vinden de NLP-opleidingen plaats?

De NLP Practitioner Opleiding vindt plaats in Friesland, Franeker wel te verstaan. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto en tevens gratis parkeren.

Wie is mijn trainer?

Tessa Fennema-Haitsma is de trainer. Een bevlogen, enthousiaste en gedreven trainster, die creativiteit inzet en en een spiegeltje voorhoudt!

hallo, mijn naam is Tessa Fennema. Ik geef NLP training in Friesland bij mijn eigen NLP instituut. Hét NLP instituut van het Noorden. Met mijn enthousiasme train ik jou in de NLP mindset!

Wat leer ik in een NLP-cursus of opleiding?

Naast de basistechnieken van een coaching sessie leer je in de opleiding voor iedere situatie een uniek coaching traject te creëren, waarmee je alle gewenste uitkomsten van de cliënt kunt installeren. Zo zijn er NLP-technieken om overtuigingen aan te pakken of interne conflicten. Dit is maar een greep uit de enorme toolbox aan NLP-technieken die je in een cursus of opleiding leert. En die toolbox, dat is nou de ‘hoe’, wat zo belangrijk is bij NLP. Na een NLP cursus of opleiding weet je namelijk precies hoe je mensen kunt coachen, steunen en beïnvloeden om ze hun doelen te laten bereiken.

Wanneer vinden de opleidingen plaats?

Alle Practitioner Opleidingen bevatten 18 opleidingsdagen. Deze 18 opleidingsdagen worden aangeboden in 9 blokken van 2 dagen op vrijdag en zaterdag. Voor de eerstvolgende NLP training ga je naar de agenda.

Certificering

Na goedkeuring van de trainer krijg je een officieel en erkend certificaat: NLP Practitioner. Je dient daarvoor op verantwoorde wijze te demonstreren dat je de competentie, kennis en vaardigheid in toepassing en gedrag bezit.

Wat zijn de toelatingseisen?

Iedereen die aantoont dat hij of zij gemotiveerd is om de handen uit de mouwen te steken, en iedereen die een mbo/hbo-denkniveau heeft.

Wat kan ik qua huiswerk verwachten?

Het huiswerk voor een Practitioner-opleiding kan uit de volgende activiteiten bestaan:

 • Het maken van reflectieverslagen
 • Het in de praktijk brengen ‘in het veld’: de technieken toepassen bij anderen.
 • Het bij elkaar komen in oefen- of intervisiegroepen.

Hoe meld ik me aan voor een NLP Opleiding of cursus?

Kies op de site van Tessa Trainingen wanneer je jouw NLP Practitioner Opleiding wilt volgen. Ik stuur je door naar de agenda van Tessa Trainingen.