NLP 3-daagse

Je wilt als professional verder groeien, plannen makkelijker uitvoeren én duidelijk communiceren. NLP is een effectieve methodiek die je hierin prachtig ondersteunt en zorgt voor betere resultaten én meer werkplezier. Tijdens onze NLP 3-daagse leer je jezelf beter kennen, jouw teamleden én hoe jullie samen jullie doelen realiseren

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. Met NLP krijg je inzicht in je belemmerende gedachten en gewoontes. Maar met inzicht alleen kom je er niet. Met deze training leer je deze patronen te herkennen en ze te doorbreken, zodat jij naar je volle potentieel kunt ontwikkelen op persoonlijk vlak of in je carrière.

Leer effectief communiceren met jouw omgeving tijdens de NLP 3-daagse

Met de juiste mindset, diverse NLP-technieken, inzicht in onbewuste communicatieprocessen, leer je effectief communiceren. Je neemt je eigen denkpatronen onder de loep en ontdekt een eigen manier van communiceren.

Daarnaast leer je tijdens deze NLP 3-daagse hoe je effectief omgaat met jouw omgeving. Verander denkpatronen op een positieve manier om bijvoorbeeld cliënten verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun eigen leerproces. Dit is dé sleutel tot verandering in jouw eigen leven en dat van je cliënt!

NLP 3-daagse

Wat gaan we doen?

We beginnen met een introductie over wat NLP is. Samen met andere cursisten krijg je inzicht in onbewuste processen van ons brein die de communicatie beïnvloeden. Aansluitend leer je hoe je daar de regie over krijgt en hoe je dit kunt inzetten tijdens de communicatie met cliënten.

Ook gaan we dieper in op het maken van optimaal contact met je cliënt en je leert observeren zonder aannames. We gaan elk onderdeel aanpakken door eerst de theorie te bespreken om daarna de koppeling naar de praktijk te maken. Praktisch oefenen staat centraal, waardoor je alle theorie je eigen kunt maken. Na de cursus kun je concreet aan de slag!

NLP 3-daagse

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die een verandering wil doormaken op persoonlijk vlak of in je werk. Deze opleiding is zeer geschikt om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt, omdat je met deze opleiding laat zien wat je in huis hebt om doelgericht en effectief te werk te gaan.


Wanneer jij je wilt ontwikkelen op het gebied van verkopen, assertiviteit, marketing, klantgerichtheid, teambuilding en leiderschap, dan is deze NLP training een must. Met deze training weet jij hoe je een positieve invloed krijgt op je eigen ontwikkeling.

Maar ook wanneer jij vastloopt in je persoonlijke groei, is de NLP-opleiding echt iets voor jou. Je kunt je kennis namelijk inzetten om je relaties te verbeteren, je zelfvertrouwen te vergroten en je leert jezelf zinvol en positief gedrag aan waarmee jij jouw persoonlijke doelen haalt. 

Doelen

Na deze cursus:

 • Heb je inzicht in onbewuste communicatieprocessen;
 • Ben je in staat om optimaal te luisteren en informatie te filteren;
 • Kun je op onbewust niveau contact maken;
 • Heb je diverse vaardigheden om vanuit jouw vakgebied een boodschap over te brengen;
 • Merk je dat NLP niet alleen invloed heeft op bijvoorbeeld jouw collega's en hun omgeving, maar ook op jezelf en je eigen omgeving.
 • Heb je tools in handen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen
 • En nog veel meer...
NLP 3-daagse

Inhoud van de training

Tijdens de NLP 3-daagse leer je diverse technieken en vaardigheden. Hieronder vind een overzicht:

 • Wat is NLP?
 • NLP vooronderstellingen
 • Communicatiemodel
 • Rapport
 • Kalibreren
 • Representatiesystemen
 • Ankeren
 • Logische niveaus
 • Metamodel

Het is een combinatie van theorie en veel praktijk. Je krijgt verdieping op HBO+ niveau.

Wat heb ik veel inzichten gekregen. Er zijn zo veel kwartjes gevallen. Ik kan het inzetten op mijn werk maar vooral bij mijzelf. Bedankt voor deze prachtige dagen!

Anke 

Nogmaals bedankt voor de mooie dagen Tessa! Je hebt mij er geïnspireerd en ik vond de sfeer erg prettig!

Ellen 

Praktische informatie

€ 819,00 inclusief koffie/thee, cursusmap en lunch.

Vrijdag 20 oktober, zaterdag 21 oktober en zaterdag 25 november 2023. 

Vrijdag 15 december, Zaterdag 16 december en zondag 17 december 2023.

Vrijdag 3 mei, Zaterdag 4 mei en vrijdag 31 mei.


Inloop vanaf 9.15, start 9.30 - 17.00
3 dagen 

Franeker

Maximaal aantal deelnemers: 12 (minimaal 8).

Studiebelasting: 21 contacturen + 9 uren zelfstudie, opdrachten en casuïstiek.

Tessa, je enthousiasme, je betrokkenheid met iedereen en de ervaringen die je deelde zorgde ervoor dat ik de stof snel tot mij kon noemen. Ga hiermee door, je doet het top!

Vivianne Miedema 

Tessa is open, eerlijk en vertelt heel enthousiast. Ze luistert echt naar je en helpt om jouw "problemen" op te lossen. Hierin is ze creatief en flexibel. Ze is zeer goed bereikbaar! Ze heeft me een andere kijk op de situaties gegeven, waardoor ik negatieve dingen toch positief kan zien!

Sigrid de Vries 

Heerlijke groep, open & direct & met veel humor. Tessa kan goed op de ander afstemmen, zorgt voor een veilige sfeer, laat iedereen zijn ruimte innemen & heeft veel expertise. Het lijkt of ze improviseert maar uiteindelijk heb je alle onderdelen grondig geoefend!

Tessa bedankt!

Inge

Fijne praktische technieken die je direct kunt inzetten tijdens de  behandeling maar ook privé.

Ik kijk, vraag, denk nu verder dan normaal/voorheen. Duidelijke uitleg en oefening.

Marlies van Nouhuys 

Heb je deze opleiding afgerond bij Tessa Trainingen? Dan word je bijgeschreven in het Abituriëntenregister van CPION: Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland. CPION beheert de diverse registers waarin o.a. de SPEN opleidingen na een positief afgesloten toetsing worden opgenomen. Deze opleidingen mogen zich dan ‘Registeropleiding’ noemen. CPION is onderdeel van Lloyd’s Register Nederland B.V.

Drie zekerheden van een gecertificeerd NLP 3 daagse.

 • Het beschermde predikaat garandeert deelnemers dat zij een NLP cursus volgen van de hoogste kwaliteit;
 • Kwalitatief hoogstaand en up-to-date les- en toetsmateriaal;
 • Een landelijk erkend certificaat;