Mijn grote voorbeeld!

John Overdurf, Master NLP trainer en medegrondlegger avn HNLP, is mijn grote voorbeeld. Al meer dan 35 jaar is hij therapeut, coach en trainer en heeft al honderden trainingen gegeven op gebied van NLP, coaching, hypnose en brainbased leadership.  In 2015 volgde ik bij hem de NLP trainers training en de Brain Based Leadership training en man o man wat heb ik daar veel geleerd en grote stappen gezet.

Hij blijft zichzelf.

Het mooie van deze bijzondere NLP trainer is dat hij zichzelf blijft en traint om anderen in hun kracht te zetten en te laten leren en ontwikkelen. Hij combineert inhoud, diepgang en kennis om je verder te helpen, om je inzichten te geven en voorbij je doelen te gaan. Wat hij jouw leert is niet in boeken terug te vinden, maar moet je zelf bij hem tijdens een training ervaren. Humor, diepgang, enthousiasme, doortastendheid en een persoonlijke touch gaan bij hem voor en dat merk je tijdens de hele training. John neemt je mee in zijn eigen ervaringen, fouten en leermomenten en laat je daarvan profiteren. Hilarisch hoe hij kan vertellen en je onbewust de lessen overneemt. Je hoort hem niet zeggen wat fout is, maar je krijgt vooral feedback op wat wel goed ging. Dat houdt je brein vast en wil er meer van doen.

Meer, meer, meer…

Wanneer iemand tegen je zegt wat je goed hebt gedaan, dan wil je daar meer van. Je brein zoekt een weg, een manier om nogmaals een succeservaring te hebben. Het brein wordt hongerig en gaat op zoek naar meer succes. Meer, meer, meer… en daarmee creëer je dat de nieuwe wegen, paden in je brein versterkt worden. Herhaling is daarbij van belang met een vleugje plezier, trots en humor! Hoe vaker iets geactiveerd wordt, des te groter is de impact op het brein.

En succeservaringen hebben als functie lange termijn doelen en planningen van relevantie te voorzien.

Groeigerichte feedback

John gaf groeigerichte feedback. En inderdaad ik ging groeien! Mijn intentie was om de training 1 week te gaan volgen. Het was in het Engels en ik had de (beperkende) overtuiging dat ik dat niet goed kon en dat 1 week genoeg was. Echter na 3 dagen kon ik niet meer stoppen, het was gewoon te gaaf. Te super om deel te nemen aan deze training bij John Overdurf . Te mooi om te ervaren welke stappen ik zette op gebied van training en John deed mij geloven dat het niet volledig beheersen van het Engels juist een voordeel had. Zo ging ik nog meer mijn nonverbale communicatie inzetten tijdens trainingen. Tja en als je weet dat 93% van wat wij overbrengen bestaat uit nonverbale communicatie… Dan hoef ik je niet meer te vertellen.

Falen?

En na 3 weken knallen, 2 presentaties in het Engels, 1 demonstratie in het Engels en 1 maal theorie, had ik het papiertje in handen. Yes, ik was internationaal gecertificeerd NLP trainer en kon gaan trainen. Nou was dat papiertje niet het allerbelangrijkste. Als ik het examen niet had gehaald, was het geen falen, maar had ik enorm veel geleerd van mijn grote voorbeeld en kon ik nagenieten van een intens prachtige NLP trainers reis. Ik was veranderd… 

Jezelf blijven

Wat ik ook wil overbrengen tijdens mijn trainingen is: blijf jezelf. Jij bent uniek! Zo train ik ook, gewoon zoals ik ben met de juiste tools om anderen te motiveren en te enthousiasmeren. Maar ik ben nog steeds Tessa en zal dat ook zo blijven. Geen trucje, niet anders voordoen dan dat ik ben. Dat heb ik misschien ooit gedaan, maar brak mij op. Ik ben mijzelf als ik trainingen geef en anderen coach of begeleid in de weg naar zelfacceptatie, zelfwaardering en zelfvertrouwen!

 

"All we are …. is change"

John Overdurf

Jij wilt vast eens komen kijken en ervaren hoe ik train! Ik nodig je van harte uit op een informatie avond van NLP.
Tot snel!

Groetjes Tessa