Met een bleke snoet kwam hij binnen

Met een bleke snoet kwam hij binnen

We hadden eigenlijk moeten oefenen voor de dyslexie, maar moeder appte mij die ochtend dat hij iets traumatisch had meegemaakt. De dag ervoor. 

Deze jongen, met altijd een vrolijke lach, een gezellige babbel, zei dat er niets aan de hand was. Maar zijn lichaam zei iets anders. 

Op zijn vrije zondag was hij gaan bootje varen met zijn eigen boot. Gezellig door de grachten met het mooie weer. Helemaal zijn ding en nog gezelliger wanneer er vrienden van je meegaan. Een paar maten die dus meevoeren en genoten van het prachtige weer en het heerlijke verfrissende water. 

Na een tijdje kwamen ze op de kade een paar andere vrienden tegen en toen de boot dichterbij kwam, sprongen ze zonder aankondiging zo op de schuit van de jongen. 

Enorme paniek, want de boot begon hevig te wiebelen en te kantelen en de jongens vielen in het water. Ze belandden onder de boot en de motor stond nog aan en de boot voer verder over de jongens heen. 

De angst zat er flink in, want als je over mensen heen vaart, dan kunnen ze dood zijn… Nare beelden schoten voor zijn ogen… 

Ik gaf aan dat ik van zijn moeder wist dat er niets naars was gebeurd. Maar dit voorval wilde hij niet vertellen. Dus ik gaf aan dat ik het verhaal niet hoefde te horen wat hij had meegemaakt. Ik besprak met hem de mogelijkheid om de nare ervaring wel te neutraliseren, zodat hij weer kon slapen die nacht. Dat leek hem wel wat. 

Ik heb vervolgens een aantal NLP technieken met elkaar verweven, versterkt en de angstige ervaring geneutraliseerd. Hij kon niet meer bij dat nare gevoel van de dag ervoor en werd een stuk rustiger. De situatie is niet veranderd, maar wel zijn beleving. 

Moeder appte later: “Bedankt voor je hulp vanmiddag, ik heb nu weer een stuk vrolijker kind.” En de dag erna dat hij goed had geslapen… 

 

De kracht van NLP! 

 

Volg je me al op Instagram en LinkedIn?


Wellicht ook interessant voor jou

Hoe humor je kan helpen

Hoe humor je kan helpen