Robert Dilts: coachen vanuit een veelzijdig perspectief

Een NLP boek voor NLP coaches: Coachen vanuit een veelzijdig perspectief. R. Dilts.

Coaching is het proces waarbij mensen en teams geholpen worden op de toppen van hun kunnen te presteren. Van oudsher is coaching gericht geweest op het bereiken van verbeteringen met betrekking tot specifieke gedragsprestaties. Robert Dilts schreef een boek speciaal voor NLP coaching.

NLP Coaching is gebaseerd op alle succesvolle NLP technieken die de afgelopen 40 jaar ontwikkeld zijn. Tijdens NLP coaching ga je samen met een coach aan de slag om je inzicht te geven in jezelf te geven.

Coaching met een hoofdletter C!

De huidige vormen van coaching bieden mensen ondersteuning op een aantal verschillende niveaus: op het niveau van gedragbekwaamhedenovertuigingenwaardenidentiteit en zelfs op spiritueel niveau. Deze nieuwe en meer omvattende vormen van coaching kunnen we 'Coaching met een hoofdletter C' noemen.

De Coach met een hoofdletter C gidst mensen bij het verkennen van en leren over nieuwe omgevingen, draagt zorg voor veiligheid en ondersteuning, coacht mensen om specifieke gedragscompetenties te verbeteren, onderwijst hen nieuwe cognitieve bekwaamheden, treedt op als mentor bij het onderzoeken en versterken van bekrachtigende overtuigingen en waarden.

Rol als NLP coach

Dit boek van Robert Dilts, Master NLP trainer, beschrijft de soorten contexten en situaties waarin de Coach met een hoofdletter C zich op één van deze rollen - zorgdrager, gids, coach, onderwijzer, mentor, etc - dient te concentreren en verschaft voor elk van deze rollen een specifieke gereedschapsset, zodat aan het gehele scala van activiteiten van de 'Coach met een hoofdletter C' vorm kan worden gegeven.

Een must have als NLP coach.

Schrijf je in voor één van de webinars!

Wil je meer weten over faalangst of motiveren? Schrijf je dan in voor 1 van de webinars!