Intern conflict

NLP helpt met conflicten oplossen!

Iedereen heeft of krijgt wel eens te maken met conflicten. Conflicten komen voor op zowel privé als op professioneel gebied. Besef goed dat het hebben van conflicten helemaal niet erg is. Je kunt juist heel veel leren van conflicten, mits deze op de juiste manier worden opgelost. Hierbij kun je handelen op drie manieren. Je kunt je aanpassen aan degene met wie je een conflict hebt en het accepteren, je kunt jezelf terugtrekken uit het conflict of je kunt de situatie veranderen door het conflict samen op te lossen.

Soms heb je geen conflict met een ander maar met jezelf. Dat noemen we een intern conflict en zorgt er voor dat je geen keuze maakt of dat je een keuze maakt en daarna blijft twijfelen over de gemaakte keus. Hij kan zo lang blijven doorsudderen.

NLP helpt je onder andere om zo’n intern conflict op een goede manier op te lossen. Deze manier van denken geeft je inzicht in het ontstaan van conflicten en het omgaan met conflicten. Zo leer je bijvoorbeeld om je te verbinden met de beide kanten van het conflict en te zorgen dat het meer samengevoegd wordt tot 1 geheel.

Een interventie die je leert bij NLP is de visual squash, een NLP techniek voor om een intern conflict aan te pakken.

Kies voor een effectieve NLP opleiding bij Tessa Trainingen en ontwikkel jezelf.

Tessa Fennema is oprichter van Tessa Trainingen in Friesland. Een instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling en Communicatie. Tessa Trainingen is een laagdrempelig instituut en verzorgt opleidingen en trainingen op het gebied van NLP voor volwassenen en kinderen.

Wil jij meer weten wat NLP voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met mij op. Ik maak graag kennis met jou tijdens een kennismakingsgesprek of een gratis NLP informatie avond en beantwoord al jouw vragen.