Amygdala

De amygdala is amandelvormig zenuwcentrum en is diep gelegen in beide hersenhelften. De amygdala is betrokken bij het aansturen en verwerken van verschillende emoties als angst, woede en genot en ook motivatie. Het maakt deel uit van het limbisch systeem.

De amygdala is ook verantwoordelijk voor het bepalen van herinneringen en waar de herinneringen worden opgeslagen in de hersenen.

Functie

De amygdala is betrokken bij verschillende functies van het lichaam, waaronder:

  • Opwinding
  • Autonome reacties geassocieerd met angst
  • Emotionele reacties
  • Hormonale secreties
  • Geheugen
 

Amygdala en angst

De amygdala is actief bij autonome reacties geassocieerd met angst en hormonale afscheidingen.

Wetenschappelijke studies van de amygdala hebben geleid tot de ontdekking van de locatie van neuronen in de amygdala die verantwoordelijk zijn voor de angst conditionering.

Angst conditionering is een associatief leerproces waarbij we leren door middel van herhaalde ervaringen om iets te vrezen.

Zelfbewustzijn

De amygdala zorg voor emotioneel zelfbewustzijn: het vermogen om je bewust te zijn van je eigen gevoelens en ze te begrijpen. Kunst is om deze gevoelens te reguleren. 

Zelfregulering van emoties en impulsen berust grotendeels op de interactie tussen de prefrontale cortex en de amygdala.

Om je emoties onder controle te krijgen gebruik je een NLP techniek die ankeren wordt genoemd.

Kies voor een effectieve NLP opleiding bij Tessa Trainingen en ontwikkel jezelf.

Tessa Fennema is  oprichter van Tessa Trainingen in Friesland. Een instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling en Communicatie. Tessa Trainingen is een laagdrempelig instituut en verzorgt opleidingen en trainingen op het gebied van NLP voor volwassenen en kinderen


Wil jij meer weten wat NLP voor jou kan betekenen?  Neem gerust contact met mij op. Ik maak graag kennis met jou tijdens een kennismakingsgesprek of een gratis NLP informatie avond en beantwoord al jouw vragen.