Jubileum: 25 jaar ondernemer!

Vandaag is het een jubileum. Vandaag precies 25 jaar geleden startte ik met mijn eigen onderneming. Wat vliegt de tijd en wat ben ik trots op alles wat ik bereikt heb. Om dit jubileum te vieren krijg je in de maand september 10% korting op een van mijn NLP trainingen.
 

Klaar met de opleiding en dan begint het pas.

Man wat had ik een drive! Net klaar met de opleiding en gemotiveerd om te beginnen als logopedist. “Ik wil een eigen logopediepraktijk beginnen”, was iets wat ik tijdens de opleiding steeds heb gezegd! Al jaren droomde ik van mijn eigen praktijk en de kans had zich voorgedaan. Die heb ik met beide handen gegrepen! Ik nam een kleine praktijk over in Oudemirdum. Ik mocht het zo over nemen, maar mijn collega wilde mij verder niet helpen.
Ik moest alles zelf uitzoeken. Dus aanmelden bij KVK, bellen met zorgverzekeraar, AOV afsluiten, ruimte regelen en ga zo maar door. Wat heb ik toen veel geleerd. En wat was ik blij dat ik uit een ondernemersgezin kwam. Dan weet je hoe het werkt in een onderneming en dat het hard werken is. En ik deed het zonder ondernemersplan, gewoon zo… Starten met behandelen en dan merk je dat het dan pas echt begint! Oh wat was ik een groentje als beginnend logopedist…
 

Meer dan alleen behandelen van taal

Al snel kwam ik erachter dat het runnen van een eigen logopediepraktijk veel meer was dan alleen maar behandelen. Ik was niet alleen logopedist, maar ook een ondernemer. Want na een maand behandelen, moet je bijvoorbeeld ook declareren. De eerste facturen heb ik gemaakt op zo’n ouderwetse typemachine. Dat gaat nu wel anders in het digitale tijdperk. Al snel groeide de praktijk en had ik op verschillende locaties een ruimte die ik huurde. Er kwamen mensen in dienst en ik ging mij specialiseren in dyslexie. Als ondernemer blijf je groeien en ontwikkelen, want anders sta je stil. Kinderen met dyslexie behandelen was zo’n ontwikkeling van mij. Een prachtige uitdaging om deze kinderen te ondersteunen en verder te helpen om hun frustratie en eventuele faalangst te overwinnen.
 

Overstap naar het gezondheidscentrum


Na ongeveer 10 jaar verhuisde ik met de praktijk naar Franeker en vestigde ik mij met de praktijk in een gezondheidscentrum. Meer contact met andere disciplines, overleggen en samenwerken voor een optimaal resultaat. Samen met de fysiotherapeut en psycholoog zoeken naar de juiste manier om te behandelen, waardoor een cliënt verder komt. En ook daar weer ondernemen, gezamenlijke dingen opzetten zoals bijvoorbeeld een kindcentrum.
 

Meer met communicatie

Na een aantal jaren een eigen praktijk runnen binnen het gezondheidscentrum zocht ik weer naar meer uitdaging. Dieper kijken naar communicatie. Ontdekken wat communicatie op onbewust niveau betekent. Niet zozeer bezig zijn met de verbale communicatie, maar met nonverbale communicatie. Het onbewuste, de invloed van je eigen gedachten op je gedrag. Wat gebeurt er onbewust in de hersenen en hoe kun je daar grip op krijgen? Hoe pak je faalangst aan? En toen startte ik met mijn NLP practitioner, want NLP geeft antwoord op veel van bovenstaande vragen. Van daaruit ging ik verder en uiteindelijk werd ik NLP trainer. Mijn werkzaamheden bestaan tegenwoordig uit het geven van NLP trainingen en behandelen van kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie in combinatie met hoogbegaafdheid. Een gouden combi, want ik gebruik NLP binnen mijn werk als logopedist-dyslexiebehandelaar met hele mooie resultaten!
De drive die ik had als startende ondernemer heb ik nog steeds al ervaren ondernemer. 2 bedrijven runnen: Willewiis logopedie & dyslexie en Tessa Trainingen (instituut voor NLP opleidingen). In beide bedrijven begeleid ik mensen in hun traject om sterker te worden. Kinderen met dyslexie en hoogbegaafdheid, managers, leidinggevenden, teamleiders, coaches, ouders, leerkrachten, paramedici, mensen in de jeugdzorg en vele anderen. Als logopedist dyslexiespecialist en NLP trainer kan ik mijn expertise breed inzetten!

Terugblik

Met een terugblik naar de afgelopen 25 jaar kan ik volmondig zeggen dat ik een ondernemer ben in hart en nieren. Zoeken naar nieuwe uitdagingen, alles wat met ondernemen te maken heeft aanpakken, meegaan met de tijd, nieuwe ontwikkelingen en zo nu en dan terugkijken naar successen en minder succesvolle acties. Reflecteren op dat wat geweest is en dankbaar voor al die mensen die mij altijd gesteund hebben, meegedacht hebben en kritisch waren.
 

Een jubileum met korting op trainingen

Om mijn jubileum te vieren geef ik iedereen die deze maand een training bij mij boekt 10 % korting! Gebruik daarvoor de kortingscode JUBILEUM, dan weet ik dat je wilt profiteren van dit aanbod.  Dat geldt voor al mijn trainingen: NLP en paramedici, NLP practitioner, NLP Masterpractitioner, NLP business en NLP kindercoach. Kijk voor meer informatie over de trainingen op https://tessa-trainingen.nl/trainingen

Proost!

Groetjes Tessa