Ik voel spanning

Vrijdagochtend. Ik leg alles klaar voor het komende weekend en ik voel dan dat ik spanning heb. Ik ben een beetje onrustig. Wat gek! Is het spanning voor morgen? Voor de start van een nieuwe NLP opleiding? Dit is toch wat ik wil? Anderen mensen NLP leren? Meegeven wat de kracht is van NLP. Dat je jezelf kunt veranderen. Dat je grenzen leert stellen Waarom voel ik dan spanning?

Positieve spanning

Ik neem het gevoel even onder de loep. Waar het zit, hoe groot, hoe zwaar en of er beweging is. Ik voel het van binnen, in mijn onderbuik. En ik merk dat het positief is, want als ik het goed voel dan zijn het lichte kriebeltjes in mijn buik. Een gevoel van opwinding in plaats van onrust. Het heeft een positieve intentie. Ik wil namelijk weer goede training geven! Goed dat ik het even onderzocht heb met mijn NLP skills anders had ik er toch een ander label aan gegeven, een ander woord.

Het is een spanning van “Jippie, ik mag weer!” Ik ga weer knallen en enthousiast mijn verhaal vertellen over mijn reis met NLP. Anderen uitleggen en laten ervaren wat NLP voor hun kan betekenen en hen de vaardigheden geven om hun grenzen te kunnen aangeven. Om hun faalangst overboord te gooien als het hun in de weg zit. Tools aanbieden om hun communicatie te versterken en beperkende overtuigingen over boord te gooien. Die overtuigingen die je in de weg zitten en waarmee je niet verder komt. Ik voel de energie stromen en ik merk dat ik klaar ben voor de komende 2 dagen! Kom maar op met de nieuwe groep!

Ik ga ervoor!

Van dat nare gevoel af.

Nu had ík uiteindelijk wel een positief gevoel en dat wil ik behouden. Dat is oké. Maar stel je nu eens voor dat je een negatief gevoel had. Een gevoel waardoor je je niet happy voelt en onzeker. Dat je iets liever niet wil doen, omdat je het als naar ervaart. Dan bestaat er bij NLP de gevoelsomdraaitechniek.

Wat dat is en hoe je dat doet lees je hier.