Ik reed door rood… Hoogtijd voor innerlijke rust!

Herken je dat gevoel? Het constante nadenken, altijd bezig in dat hoofd van je? Het gebrek aan innerlijke rust? De drang om alles te sturen, controleren, voorspellen, als een soort toekomstvoorspeller?

Die eeuwige interne criticus, soms een zegen, soms een vloek. Soms ben ik blij dat ik kan nadenken; het stelt me in staat stappen te zetten. Maar af en toe, oh, soms is het gewoon to much en is er een gebrek aan innerlijke rust. De afgelopen tijd heb ik veel in mijn hoofd gezeten. Er gebeurt van alles, een stortvloed aan zaken die geregeld moeten worden. Overal flitsen gedachten en to-do’s door mijn hoofd. Herken je dat? We zitten allemaal wel eens in zo’n modus. Je hoopt dat het vanzelf weer stopt, maar soms lukt dat niet. Te veel, te intens, dag in dag uit. Druk met zorgen, constant bezig met regelen.

En dan ineens schrok ik op, want ik reed door rood! Het besef drong pas tot me door toen ik al onder het stoplicht door was. Shit! Hartslag omhoog. Hand op mijn mond.

“Oh! Wat doe ik nu?!”

Gelukkig is er geen ongeluk gebeurd, maar het is wel een duidelijk alarmsignaal.

“Tessa, even rustiger aan! De komende werkweek geen afspraken. Eerst dingen afronden, afvinken, minder piekeren over de toekomst.”

Terug naar mijn eigen gevoel. Vertrouwen op mijn innerlijke wijsheid. Luisteren naar mijn eigen gevoel in plaats van naar die interne criticus. Even geen regels, geen kaders en meer innerlijke rust. De wijsheid die ik gebruik bij het begeleiden van HB kinderen, waarom pas ik die niet toe op mezelf? Terug naar het moment, voelen wat er is. Mijn eigen innerlijke wijsheid ervaren. Het geeft me kracht, zekerheid, en onbewust helpt het me bij het nemen van beslissingen.

Mijn stem die verbonden is met een oneindige bron van informatie. Ik ga de verbinding met mezelf herstellen door de natuur in te gaan, te mediteren, weer te genieten, te lachen en opnieuw te vertrouwen op mijn innerlijke, eigenwijze wijsheid.

In het midden van het constante denken en de drang tot controle, laten we even stilstaan bij de eenvoudige vreugde van het moment. Ik wens voor jou dat deze kerstperiode een bron van innerlijke rust is, een tijd om te koesteren en te herstellen.
Ook voor jou hoop ik dat je de kracht van je innerlijke wijsheid terug herkent en dat je mag vertrouwen op hetgene wat echt belangrijk is: liefde, verbinding en zelfzorg.
Dus in het midden van de drukte van gedachten, regels en to-do’s, wens ik jou en je dierbaren een kerst vol innerlijke vrede en een nieuw jaar dat gevuld is met evenwicht, vreugde en het ontdekken van je eigen pad.

Fijne kerstdagen en een schitterend nieuwjaar toegewenst!

Wil je graag een opgeruimd hoofd of wil je een ander leren hoe ze een opgeruimd hoofd kunnen krijgen? Bestel dan NU de training “mijn opgeruimde hoofd” met een mooie kerstkorting. Nu tijdelijk geen €35,- maar €11,95!

En volg je me al op Instagram en LinkedIn?


Wellicht ook interessant voor jou

Hoe humor je kan helpen

Hoe humor je kan helpen