"Een duik in de leerkuil"

Een educatief spel om uitdaging aan te gaan, gebaseerd op de metafoor De leerkuilVoor coaching, onderwijs en therapie.

Spelenderwijs omgaan met frustratie tijdens het leerproces en het ontdekken van een groei mindset.

De leerkuil

De leerkuil is een tool die zichtbaar maakt hoe leren met een uitdaging verloopt. Het geeft metaforisch de verschillende fasen van leren weer. Door leerlingen uit te nodigen in de leerkuil te stappen, daag je ze uit om tot diep leren te komen. Dit met als doel het ontwikkelen van betekenisvolle blijvende inzichten.

De leerkuil is ontwikkeld door James Nottingham, Britse onderwijsexpert.  Het is een metafoor voor een leeruitdaging om inzichtelijk te maken hoe het leerproces bij grondig leren verloopt. 

James Nottingham vergelijkt leren van nieuwe dingen met het langzaam in een kuil terecht komen. Dat kunnen schoolse dingen zijn, maar bijvoorbeeld ook het leren van een nieuwe sport of beoefenen van een instrument. Het gaat dan niet om feiten verzamelen maar echt nadenken over de stof. Te leren hoe je moet denken in plaats van wát je moet denken.

Het spel is in te zetten op individueel niveau, maar kan ook in groepjes van een paar leerlingen of voor de hele groep ingezet worden.

Het is getest onder leerlingen tussen de 6 en 12 jaar, aangepast aan ontwikkelingsniveau wat betreft taalgebruik en het wordt binnenkort ook getest op het VO.

Krijg je een nieuwe opdracht dan sta je aan het begin van de leerkuil. En voor je het weet zit je in de kuil. Wat voor de één aanvoelt als een gaatje, kan voor de ander een bodemloze put zijn. De vraag is, hoe kom je er uit. Welke hulpbronnen zet je in.

Spelers: 1 tot 4

Speelduur: ca 15-30 minuten (afhankelijk van het gesprek kan het ook langer duren.)

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Inhoud van het bord:

- Spelbord

- Kartonnen 2d poppetjes

- Gedachten/mindsetkaartjes

- Hulpbronnen van karton

- Handleiding

Bestel het spel vandaag en wanneer de voorraad voldoende is krijg je het spel snel in je brievenbus. Het webinar dat binnenkort gegeven wordt komt online te staan. Daar krijg je een link van om te kijken hoe het werkt. 

De prijs van dit spel is €47,89 ex btw. Het is een prachtig "spel"en jij bent straks de eigenaar van één van de eerste 150 exemplaren om in te zetten op school of tijdens de begeleiding van kinderen of leerlingen.

Verzendkosten Nederland: € 5,75

Verzendkosten België: € 9,75