E-book: NLP en logische niveaus

De logische niveaus van Bateson en later bewerkt door Dilts, worden ingezet bij veranderings-processen bij trainingen, coaching, intervisie, opleidingen en therapie.

Het begeleiden van verandering

Om  verandering van een cliënt te begeleiden is het van groot belang om kennis te hebben van de deze niveaus. Als iemand vast blijft zitten in een bepaald denkniveau kan een probleem volkomen onoplosbaar lijken. Een therapeut kan door middel van vragen het denkniveau van de ander verhogen, zodat er weer perspectief komt.

Je kunt dit model gebruiken om situaties en resultaten te analyseren. Het doorlopen van alle niveaus zal inzicht geven waar de schoen knelt bij het behalen van resultaten.

Ontwikkeling en verandering worden in grote mate bepaald door de wijze waarop we denken en leren. Onze manier van denken beïnvloedt ons vermogen om te leren.

Het model gaat er vanuit dat er 6 logische niveaus zijn waarop mensen denken, leren, veranderen en functioneren. Het niveau waarop iemand zit is in grote mate bepalend voor zijn vermogen om te veranderen en te ontwikkelen.

Als NLP coach en zeker als therapeut zet ik de logische niveaus bijna dagelijks in. Een must voor iedereen die met mensen werkt.

Wil je meer weten over de logische niveaus?

Download dan het e-book over verandering binnen de therapie op elk niveau.

Heb je het e-book "Mijn opgeruimde hoofd" al?
En volg me zeker op Instagram en LinkedIn

Aanvragen e-book

logische niveaus