De coach state

De kracht van coach state

In de wereld van coaching introduceert Robert Dilts de COACH-state als een buitengewoon productieve gemoedstoestand, een essentieel kompas voor elke coachende interactie. Dit concept vindt zijn oorsprong in Dilts' boek "NLP II," waar hij 'The Next Generation' verkent. Het activeren van de COACH-state, zowel voor de coach als de cliënt, wordt beschouwd als een sleutel tot het creëren van een kennis- en gevoelsuitwisseling voor een optimaal resultaat.

Wat betekent COACH?

COACH staat voor Centered (gecentreerd), Open, Attending with awareness, Connected, en Holding (Houvast creëren). Het bereiken van de COACH-state is nauw verweven met het 'zijn in het hier-en-nu', en het belooft een verhoogde verbinding en effectiviteit tijdens coachingssessies.

Kenmerken van de COACH-state

Om een vruchtbare coachingssessie te waarborgen, is het cruciaal om gevoelens van onrust en stress overboord te gooien. De COACH-state biedt een actieve staat van concentratie, helderheid en vrede. Deze gemoedstoestand omvat rotsvast vertrouwen in jezelf, waarbij je elk aspect van je lichaam volledig vertrouwt. Het resultaat? Een zelfverzekerd gevoel, een natuurlijke stroom, en het vermogen om positieve emoties en waarde te genereren.

Hoe betreed je de COACH-state?

Voorafgaand aan elke sessie plant je stevig je voeten op de grond. Gebruik affirmaties en mantra's om je te richten op:

  1. Je buik: Voel je aanwezig in je buik en zeg "Ik ben gecentreerd."
  2. Het hartgebied: Open dit gebied en zeg "Ik ben open."
  3. Je hoofd: Zeg "Ik ben alert, opmerkzaam en aanwezig."
  4. Je omgeving: Scan je omgeving en zeg "Ik ben in contact."
  5. Maak contact met de ruimte en het proces: Zeg "Ik ben er klaar voor."

Dit is niet alleen een routine, maar een reis naar de COACH-state, waarin je verankerd, open, bewust, verbonden en ondersteunend bent.


Meer weten over coaching met NLP?  Kom dan naar een gratis NLP informatie avond!
Meld je aan via de website

Wellicht ook interessant voor jou

Hoe humor je kan helpen

Hoe humor je kan helpen