Compliment van mijn dochter

Na het overwinnen van een jetlag kom ik in rustiger vaarwater. De jetlag van 2 weken Bali. Wat een fantastische en indrukwekkende reis.  Al mijn zintuigen zijn weer geprikkeld. De prachtige tempels, stranden en rijstvelden. De muziek die soms magisch klonk en overal de geur van wierook.

Tijdens deze 2 weken heb ik dubbel genoten. Van alle mooie dingen die er op Bali zijn, maar ook de NLP les die ik aan een paar studenten van de hoge school Stenden gaf.

Mijn dochter zit namelijk 10 weken op Bali i.v.m. haar studie. Tijdens deze 10 weken moest ze met een paar medestudenten een presentatie geven. En hoe gaaf is het dan dat ze haar moeder vraagt of NLP iets is. Een onderdeel van NLP voor de presentatie en of ik wil helpen.
Met 3 medestudenten kwam ze naar het resort waar ik verbleef. 2 uur lang heb ik een stuk theorie gegeven en de studenten laten ervaren hoe het zit met je voorkeursysteem en dat van de ander. De ene eyeopener na de andere. Zo gaaf om te zien. . “Dit zou op elke opleiding gegeven moeten worden!”, zeiden ze.

Wanneer ik dan zo bezig ben met trainen/lesgeven dan voel ik mij helemaal in mijn hum. Het enthousiasme en de leergierigheid van de studenten vind ik geweldig!

Maar het  mooiste kwam die avond. Nog even na kletsend met mijn dochter, zegt ze: “Mam, wat doe jij dit ontzettend leuk!  Je straalt dan helemaal”. Een groter compliment kun je volgens mij niet krijgen. Toen ze klein was, was ik meer aan het opvoeden, verzorgen en een taxichauffeur. Zinnen als: “Jij bent de liefste mama!” krijg je dan te horen. En daarna komt een fase dat ze niet meer willen dat je ze helpt.

Tot de fase van ‘schamen voor je moeder’ en kreten als: ”Doe normaal”, “Mam, dat kan echt niet!”.
Daarna een periode ‘Ik doe zelf wat ik wil’-stand.

En dan nu de verschuiving naar respect en waardering. Ik moet zeggen dat ik de verschuiving best oké vind. Mijn dochter wordt volwassen, zelfstandig en kijkt nu met andere ogen naar haar moeder. En ik kan dubbel genieten: NLP overbrengen en een compliment ontvangen!

Wil je meer weten over NLP? Over effectiever communiceren?  
Download dan het gratis E-book.

Ik kreeg een compliment van mijn dochter toen ik op Bali zat tijdens haar studie op Bali.