Beheers je gewicht en eetpatronen met NLP!

We zijn alweer in de derde maand van het jaar. Je had dit jaar geen hele grote waslijst aan goede voornemens, maar eentje daarvan was toch wel het letten op je voeding. Jammer genoeg heb je een tegenslag gehad en vraag je jezelf misschien wel af of het nog nut heeft om verder te gaan. Weet dan dat het altijd nut heeft en dat het niet perse een nieuw jaar moet zijn om ergens in te groeien. Je kunt overal en altijd groeien. En dus ook jouw relatie met voeding! Lees zeker eventjes verder, want dit gaat je vast verbazen. NLP biedt namelijk krachtige technieken die je hierbij kunnen helpen en jouw relatie met voeding volledig kunnen transformeren!

NLP technieken

In deze blog gaan we verkennen hoe NLP-technieken kunnen bijdragen aan het bouwen van een positieve mindset rondom gezond eten en hoe ze je kunnen ondersteunen bij het bereiken van je gezondheidsdoelen op lange termijn. NLP kent een hoop hulpmiddelen in dit proces, je moet alleen wel weten hoe en welke stappen je toe moet passen!

Een nieuwe mindset ontwikkelen

Een van de eerste stappen bij het beheersen van je gewicht is het ontwikkelen van een nieuwe mindset rondom voeding en gezondheid. Dit betekent het loslaten van negatieve overtuigingen over diëten/afvallen en het creëren van een nieuwe positieve benadering van voeding en lichaamsbeweging. Binnen NLP doet we dit met een hoop krachtige en mooie technieken.

Bewustwording van eetgewoonten

Leer om bewuster te worden van je eetgewoonten en de triggers die leiden tot overeten of emotioneel eten. Door deze bewustwording kun je beter begrijpen waarom je bepaalde voedingskeuzes maakt en hoe je deze patronen kunt doorbreken.

Een paar voorbeelden van herkenbare triggers zijn:

  • Een overlijden in jouw kring of familie.
  • Een heftige ruzie.
  • Een hectische werkdag.
  • Een luie zondag (waarop je vindt dat je het best hebt verdiend).
  • Anderen ongezond zien eten.

Zorg dat je ze herkent, zodat je jezelf hiervan bewust wordt. Door jezelf bewust te worden van je triggers, kun je ook leren hoe je jezelf hiertegen beschermt.

Het overwinnen van belemmerende overtuigingen

Veel mensen hebben belemmerende overtuigingen rondom voeding en gewicht, zoals: “ik kan nooit afvallen, dik zijn zit in mijn familie” of “gezond eten is zo saai, ik voel me dan net een konijn”.

Met NLP-technieken kun je deze negatieve overtuigingen identificeren en transformeren in positieve en ondersteunende overtuigingen die je helpen bij het bereiken van je doelen.

Motivatie vergroten

NLP kan ook worden gebruikt om je motivatie te vergroten en je te helpen bij het volhouden van gezonde eetgewoonten op de lange termijn. Door je interne motivatie te versterken en doelgerichte visualisaties te gebruiken, kun je gemotiveerd blijven om gezonde keuzes te maken. En zelfs als het dan even moeilijk wordt kun je jezelf hieraan vastklampen.

Zo kun je bijvoorbeeld:

  • Een vision board maken
  • Opschrijven wat je wilt bereiken
  • Posters ophangen met affirmaties
  • Een foto van jezelf ophangen waar je echt niet meer op wilt lijken
  • Jezelf en je doelen uitspreken richting anderen (accountability)

Gedragsveranderingen implementeren

Tenslotte helpt NLP je bij het implementeren van positieve gedragsveranderingen die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Door middel van technieken zoals ankeren en visualisatie kun je nieuwe en gezondere gewoonten opbouwen en oude, ongezonde gewoonten vervangen door positieve alternatieven.

NLP biedt een hoop krachtige technieken voor het beheersen van je gewicht en het verbeteren van je eetpatronen op een langdurende en goede manier. Als het goed is weet jij nu precies welke stappen je moet doorlopen om een sterke basis voor jezelf neer te zetten en echt die positieve draai aan je leven te gaan geven. Door bewustwording, mindset-transformatie en gedragsveranderingstechnieken toe te passen, kun je een gezonder en meer gebalanceerd leven creëren dat past bij jouw persoonlijke doelen en behoeften. Vind je dit nu erg lastig om zelf te doen? En wil je weten wat NLP niet alleen met je gewicht doet, maar ook hoe het jouw hele leven kan transformeren? Meld je dan nu aan voor onze kennismakingsavond in Franeker OF online.

Wil je ook graag op de hoogte blijven van al het nieuws rond Tessa Trainingen? ***Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief*** of volg mij op mijn Instagram en LinkedIn Geen zorgen! Je wordt niet plat gegooid met mails. Elke maand ontvang je een nieuwsbrief met daarin de nieuwste blogs, nieuwtjes en updates over onze trainingen!


Wellicht ook interessant voor jou

Hoe humor je kan helpen

Hoe humor je kan helpen